Peuterspeelzalen

 
 

dinsdag 17 januari 2017: Nationale Voorleesdagen Inspiratie-avond!

Elk jaar vinden er in Nederland in januari/februari de Nationale Voorleesdagen plaats. Er wordt een Prentenboek van het Jaar gekozen en een Prentenboeken Top 10 samengesteld. In de Wolken organiseert op 17 januari een gezellige inspiratie-avond voor ouders en leerkrachten in de winkel. Alle boeken uit de Prentenboeken Top 10 komen dan uitgebreid aan bod. Verder laten we je onze éigen Prentenboeken Top 10 zien en vertellen we waarom we deze boeken zo goed vinden. We lezen diverse boeken voor en na afloop ontvangt iedereen een tasje met verrassingen. Een dergelijke informatie-avond is bedoeld voor ouders & leerkrachten van peuters & kleuters en start om 19:30 (hij duurt ongeveer tot 21:30). Kosten bedragen 5 euro, inschrijven is verplicht en kan via info@indewolken.nl. 

Informatie-avond op peuterspeelzalen / kinderdagverblijven 

Bij Kinderboekwinkel In de Wolken kunnen peuterspeelzalen & kinderdagverblijven een informatie-avond op hun eigen locatie boeken om ouders, leerkrachten en leidsters te informeren over alles kinderen bezighoudt op het gebied van boeken en voorlezen. Deze avonden worden gegeven door Sanne Ramakers, één van onze In de Wolken ambassadeurs. Sanne komt uit het onderwijs en is bekend van de zeer succesvolle websites JufSanne.com en Kleuteruniversiteit.nl. Ze ontwerpt lesmaterialen, ontwikkelt digibordlessen en ze is auteur voor diverse educatieve uitgeverijen. 

Op een Prentenboekenavond staat (voor)lezen centraal en legt Sanne aan de hand van boeken uit wat er vanaf een jonge leeftijd gebeurt wanneer er wordt voorgelezen. Een stuk theorie gekoppeld aan concrete voorbeelden. Een gezellige, informatieve avond waarbij naderhand ook direct boeken kunnen worden aangeschaft op onze boekenmarkt. De leidsters van het kinderdagverblijf krijgen van ons nav de opbrengst van deze markt een stapeltje prentenboeken cadeau van In de Wolken! Alle ouders vertrekken met een leuke goodiebag. 

Meer weten?

Heb je interesse in ons aanbod en denk je minimaal 30 ouders enthousiast te kunnen maken om deel te nemen? Neem dan contact met op met Inge:info@indewolken.nl 

   Sanne