Over ons

In de pers

Hoe het allemaal begon

Wie zijn wij?

Het team van In de Wolken is samen goed voor een enorme schat aan boekenkennis en jarenlange ervaring in het boekenvak. Met veel enthousiasme en plezier laten wij kinderen, hun (groot) ouders en leerkrachten kennismaken met de mooiste kinderboeken en de leukste activiteiten. In de Wolken is al tientallen jaren een begrip in regio Den Haag!

Foto Inge

Inge (44) is eigenaar van In de Wolken. Deze enthousiaste druktemaker weet zeker dat er voor élk kind een geschikt boek te vinden is. Ze geniet ervan als kinderen/jongeren blij met een boek onder de arm de deur uitlopen. Achter de schermen houdt ze zich bezig met het inkopen van allerlei moois, is ze druk met allerhande winkelzaken en begeleidt ze de In de Wolken Young Adult Leesclub. Haar hoofd staat nooit stil: ze verzint voortdurend nieuwe plannen en staat open voor alle vormen van samenwerking. Als ze niet aan het werk is, leest ze (bijna) alles wat los en vast zit en geniet ze intens van haar twee dochters, Nine (9) en Kate (6).

 

 

Foto Simone

Simone (43) helpt, naast haar drukke baan in de onroerend goed branche, vaak mee in de winkel van haar zus. Ze is onze "hipster" en is altijd op zoek naar gekke, originele dingen voor de winkel. Samen met Inge bezoekt ze regelmatig de speelgoedbeurzen. Simone vindt "real life" verhalen leuk maar haar favoriete genre is fantasy. Haar dochter Sterre is een springerige 13-jarige die boeken eet en in 2e klas zit.

Foto Michel

Michel (50) is een vrolijke duizendpoot die dol is op de combinatie boeken & onderwijs. Hij geeft workshops aan kinderen & leerkrachten over (voor)lezen en boeken via In de Wolken en Skills for Kids. Misschien ken je hem ook van zijn succesvolle poppenkastvoorstellingen (www.tante-mies.nl). Naast enthousiast boeken aanraden, screent Michel (namens In de Wolken) mediatheken op basisscholen in de regio. Als jarenlange coordinator weet hij precies hoe een goedgevulde, goedlopende mediatheek eruit hoort te zien. Verder verzorgt hij de kleuterochtenden, leest hij voor op locatie en organiseert hij thema-inloopavonden voor leerkrachten. Michel heeft een dochter van 13.

Foto Liselot

Liselot (34) is moeder van een drieling: Roan, Noah en Robine (6)! Deze drie kleuters zijn, gelukkig net als hun mama, dol op boeken. Liselot werkte jarenlang als educatiemedewerker bij de Bibliotheek aan de Vliet. Nu werkt ze met én voor jongeren bij het Vrijwilligerspunt. Als kinderboekenliefhebber versterkt ze regelmatig het In de Wolkenteam. Ze is gek op prentenboeken en verzorgt elke maand een gezellige peutervoorleesochtend met een originele knutselactiviteit.

Wat doen wij?

Minstens één keer per maand sturen wij een digitale nieuwsbrief naar onze vaste klanten, waarin je alle nieuwtjes & ons activiteitenoverzicht op een rijtje vindt. Wil jij ook op de hoogte blijven? Hier kun je je aanmelden. Je kunt ons ook volgen op Facebook, Twitter of Instagram.

Wij geven op locatie ouderavonden over voorlezen en kinderboeken. Neem voor meer informatie hierover contact op met Inge. Driemaal per jaar organiseren wij in de winkel een informatie-avond rondom een auteur of thema.

Met wie werken wij samen?

In de Wolken werkt veel samen met basisscholen, kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, bibliotheken en musea uit de regio. Wij verzorgen bijvoorbeeld lespakketten of kinderboeken voor de Kinderboekenweek en de Nationale Voorleesdagen. Daarnaast adviseren we bij het opzetten/aanvullen/opschonen van de mediatheek.

Verder doen wij met speciale activiteiten mee aan bijvoorbeeld de Vlietdagen en de Nationale Monumentendag (heb je ons plafond wel eens gezien?). We zijn partner van Museum Hofwijck en organiseren samen de jaarlijkse Dichtwedstrijd voor Kinderen.

Vragen of opmerkingen? Mail ons.