Het Maan-mysterie

Door:
Stuart Gibbs

Uitgeverij:
van Holkema en Warendorf

ISBN:
9789000345991


Op de maanbasis waar Dash en zijn ouders nog steeds verblijven, kun je je niet verstoppen. Het complete bouwwerk is tenslotte niet veel groter dan een voetbalveld. En terwijl de mysterieuze dood van een van de voornaamste wetenschappers op de basis nog steeds niet is opgelost, is Nina Stack, de nieuwe commandant, opeens verdwenen.
Dash is pas twaalf jaar oud is en nu al de beste detective van de hele maan. Maar deze vreemde verdwijning geeft zelfs Dash kopzorgen – ook omdat hij toevallig een alien heeft ontmoet, wat absoluut geheim moet blijven. Wanneer het
voortbestaan van de mensheid op het spel komt te staan, wordt de druk op Dash onnoemelijk groot. Kan hij het mysterie van de verdwenen commandant oplossen?


Uit de positieve recensie over deel 1 De Maanzaak van Jaapleest.nl: "Een komische, futuristische thriller. Gibbs heeft kennis van de ruimtevaart en zich goed laten informeren. Maar het spannende verhaal, dat hilarisch maar niet teveel over de top is, krijgt gelukkig voorrang. Een geestig en spannend (jongens)boek (jaha, ook voor meisjes, maar voor jongens van deze leeftijd is er niet zoveel dus mag het speciaal worden vermeld) en uiteraard niet heel realistisch, maar ook weer niet onmogelijk". 


 

Deel dit met je vrienden!